Eğitim Kapsamları
Bilinçlendirme eğitimlerini; Kalite, Çevre, Enerji, Sürdürülebilirlik, Sosyal Sorumluluk ve İş Sağlığı &Güvenliği gibi tüm yönetim sistem standartları için alabilirsiniz.
Bilinçlendirme Eğitiminin Yapısı
- İlgili standartta PUKÖ döngüsü takip edilerek, standardın temel yapısını anlatan bir çerçeve çizilir.
- Uygulama açısından kilit kavramlar ve standardın tüm gereklilikleri anlatılır.
- Temel kavramlar ve gereklilikler ile ilgili ve daha çok eğitim alan grubun çalıştığı sektöre yönelik uygulama teknikleri ve kavramayı destekleyen örneklemeler aktarılır.
- Dokümantasyon kavramı ve yönetimi ile ilgili bilgi ihtiyaçları tamamlanır.
- Hali hazırda işleyen sisteminizin temel yaklaşımlarının gözden geçirmesinin ve olası boşluk analizinin nasıl yapılabileceği anlatılır.
Kimler Katılmalı?
Yönetim Sisteminin planlanması, uygulanması, korunması ve sürdürülmesinden sorumlu olan tüm personel eğitime katılabilir.
Eğitimden nasıl fayda sağlayacaksınız?
Eğitimi tamamladığınızda; Etkin bir yönetim sistemi bilincinin gelişmesi ve uygulamasında kuruluşunuz için temel faydaların tanımlanması, süreçleriniz için gerekli olan iş planlarının geliştirilmesi ve kaynakların belirlenmesi, başarısı bilinen teknikleri n kullanılması, pazar dinamikleri için geri besleme yapabilen bir sistemin uygulanması, tüm tarafların (hissedarlar, çalışanlar, toplum vb..) memnuniyetinin artırılması için gereken temel şartların sağlanması gibi konularda bilgi sahibi olacaksınız.
Yönetim Sistemleri İç Denetçi Eğitimleri
İç denetçi eğitiminde iç denetimin nasıl yapılacağını öğrenecek ve denetim becerilerinizi geliştireceksiniz.
Etkili bir denetim yapmanın yanında gerektiğinde planlama, raporlama ve düzeltici faaliyet alma konularını da öğrenmiş olacaksınız.
İç Denetçi Eğitiminin Yapısı
- ISO 19011’e göre yönetim sistemi denetim rehberinin içeriği
- Denetim faaliyetlerinin planlanması (Denetim ekibi seçimi, Planlama, Kontrol listeleri) ve yürütülmesi (Açılış toplantısı, Soru cevap ilişkisi, Doküman kayıt inceleme, Saha gözlemleri, Bulguların kaydı – uygunsuzluk yazımını içerir, Kapanış toplantısı)
- Denetim raporu hazırlanması ve dağıtılması
- Denetiminin tamamlanması ve takibi
Kimler Katılmalı?
Yönetim Sisteminin ’nin denetlenmesi, sürdürülmesi veya idare edilmesinde yer alanlar katılabilir. İç denetçi eğitiminden önce bilinçlendirme eğitimini tamamlamış olmak ön gerekliliktir.
Eğitimden nasıl fayda sağlayacaksınız?
Bu eğitimi tamamladığınızda; Yönetim Sisteminin denetim faaliyetlerinin hazırlanması, yürütülmesi ve takip edilmesi, ilgili standardın yönetiminde bir kuruluşun yeteneğini değerlendirebilecek becerilerin kazanılması, objektif kanıtlara dayalı bir denetim raporunun yazılması ve düzeltici faaliyetler gibi konularda bilgi sahibi olacaksınız.
Sınav
İç denetçi eğitimlerinin sonunda yapılacak olan sınavda 100 üzerinden 70 ve üzeri alan katılımcılar ‘Başarı Belgesi’, diğer katılımcılar ise ‘Katılım Belgesi’ alırlar.
Yönetim Sistemleri Baş Denetçi Eğitimleri
Baş Tetkikçi Semineri, bağımsız tetkik prensipleri ve uygulamaları üzerinde durarak, birinci, ikinci ve üçüncü taraf yönetim sistemi tetkiklerini yapabilmek için gerekli olan bilgi ve becerileri sağlar.
Farklı disiplinlerde ki (Kalite, Çevre, İSG, Bilgi Güvenliği, İş Sürekliliği vb. ) sistem yöneticileri ve danışmanlar için uygun olan yönetim sistemi baş denetçi eğitimleri ,profesyonel denetçi olabilmenin ilk adımıdır.
Seminerin İçeriği
- Sistem terminolojisi,
- Yürürlükteki yasalarla uyumu,
- Yönetim Sistem standardının şartlarını bir denetim bağlamında yorumlamak,
- Denetim kavramı, tipleri ve kaynak gerekliliği,
- Denetçi ve Baş Denetçi sorumlulukları ve görevleri,
- ISO 19011’e (gerektiğinde ISO 17021’e göre) uygun olarak bir tetkiki planlama, yürütme, raporlama ve takip için tetkikçinin rolünün açıklanması,
- Soru sorma, görüşme yapma, denetim bulguları, raporlama,
- Denetim psikolojisi ve zorlukları yönetme,
- Uygunsuzluk tespiti, sınıflandırma,
- Takip faaliyetleri,
- Baş Tetkikçi Sınavı