Yapay Kurumsallığın Ölümü

Niş Akademi Editör

Çalışanlarından bağımsız olarak bir çok kuruluşun yapay zeka uygulamalarına henüz mesafali olduğunu görüyoruz,diğer taraftan yakın gelecekte gönüllü olarak veya müşteri zorlamasıyla hepimizin iş yapış biçimlerinin temelden etkileneceği gerçeğiyle de karşı karşıyayız.

Yapay zeka destekli uygulamaların kullanıma sunulması, günlük olarak iş iletişimimizin şeklini değiştirmeye başladı bile ve ekiplerin etkileşim kurma şeklini geliştirdi.

Eski iş modeli, bilginin bireyden bir gruba veya takımlara doğru aktarıldığı tek boyutlu bir süreçti. Bu durumda kuruluşlar, her aşamasında izole edilmiş yöntemler nedeniyle müşteri gereksinimlerini, geri bildirimlerini ve yenilikçi fırsatları yakalamayı kaybetme riskiyle karşı karşıya kalırdı.

Yapay zeka destekli yeni iş modelinde ise müşteriler ile işletmeler arasında bilgi paylaşımında daha çok boyutlu bir yaklaşım söz konusu oluyor ve bu sayede müşteri ile hizmet yolculuğu boyunca tutarlı olunması ve ekiplerin bağlantıda kalması sağlanıyor.

Bu bağlam üzerine değinmek istediğimiz konu ise kurumsallaşma ve buna paralel iş süreçlerinin nasıl olması gerektiği konusunda bir şablon sunan ve müşteri memnuniyeti gibi temel süreçleri şekillendiren #ISO9001 gibi standartların ve uygulamalarının da doğal olarak yapay zekadan etkilenecek olmasıdır.

Yapay zaka destekli yeni iş modellerinde hazırlıklı olunması gereken en önemli konu sertifikalandırılmış sistemlerin etkinliğinin duvara asılarak teşhir edilen belgeler vasıtası ile değil,tek bir uygulama sorgusu ile kolayca öğrenilebilinecek olunmasıdır.Bu da doğal olarak kurumsalmış gibi görünen bir çok firmanın yapay kurumsallıklarının ölümüne neden olacaktır.

Günün sonunda bu durum kurumsallığın temel çıktısı olan hizmet ve ürün kalitesinin artması ile tüm biz nihai tüketicilere alış-veriş öncesi tek tuşla harika bir seçim özgürlüğü sunacaktır.

Bir yanıt yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.